Желание за отвод на съдебния състав беляза вчерашното заседание по случая, свързан

...
</TD
>Желание за отвод на съдебния състав беляза вчерашното заседание по случая, свързан
Коментари Харесай

БГ правосъдие: 7 години няма присъда за стрелбата в училище в Пловдив

Желание за отказ на съдебния състав беляза вчерашното заседание по случая, обвързван със стрелбата в пловдивско учебно заведение поради момиче през 2017 година, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg.

Подсъдим за причиняване на лека телесна щета е Михаил Дели-Славов.

Тя се показва в огнестрелно пострадване с входна рана към слепоочната област в лявата лицева половина на потърпевшия Иван Чирпанлиев.

Криминалната демонстрация е от 9 април 2017 година в двора на учебно заведение " Стоян Михайловски “ в регион " Южен ".

По-рано през вчерашния ден бранителят на Дели-Славов пожела отказ на арбитър Теофана Спасова. Адвокат Таков посочи, че свидетелката от предходно съвещание Мария Божкова е декларирала в разпита си, че е част от управлението на МУ Пловдив и шеф на медицинския лицей в града и с това си качество тя е от управлението на университетския съвет на МУ.

" Ваш родственик по права линия учи в медицинския лицей. Според нас свидетелката може да приложи психологичен напън върху роднината Ви и по този метод да промени отношението към процеса. Това е обосновано съмнение за безпристрастност. "  

Съдия Спасова не одобри желанието за отказ и посочи, че действително дъщеря й е последна година студент в МУ Пловдив, което няма никаква открита връзка с Медицинския лицей в града.

Според информация от уеб страницата на Районен съд Пловдив арбитър Спасова е част от правосъдното произвеждане от април 2022 година. Интересно е, за какво чак след 14 каузи отбраната на Дели-Славов пожела тя да се отдръпна.

В зала бяха разпитани и трима очевидци, които не способстваха изключително за разплитането на историята. 

Представителя на държавното обвиняване показа, че процесът не е обяснен от фактическа страна, което постанова неговото отсрочване за друга дата. 

Следващото съвещание ще се организира на 29 май от 10,00 часа, когато би трябвало да бъдат изслушани движимостите лица, както и да бъде призована свидетелката Марияна Маринова.

Въпреки това Таков желае тя да бъде разпитана още веднъж в неговото наличие под предтекст, че тя е основен очевидец.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР